GEEN WACHTLIJST, SNEL GEHOLPEN

VEEGBEWIJS VOOR VERZEKERING

GEEN VOORRIJKOSTEN

Veelgestelde Vragen

Wij helpen u om veilig en verantwoord te stoken!

Veel mensen hebben vragen over hun schoorsteen en rookkanaal. Onze ervaren schoorsteenvegers hebben de meest gestelde vragen voor u op een rij gezet!

Hopelijk hebben wij uw vragen hiermee beantwoord. Mocht u hierna nog steeds vragen hebben, Neem dan gerust contact op via 0597 201 553. Schoorsteenveger Winschoten helpt u graag!

Veelgestelde Vragen

Waarom moet ik mijn schoorsteen laten vegen?

De veiligheid van u en uw huisgenoten is de belangrijkste reden waarom u uw schoorsteen moet laten vegen. Bij een goed onderhouden rookkanaal is de kans op een schoorsteenbrand aanzienlijk kleiner.

Daarnaast is een schone schoorsteen beter voor het milieu! Een schone schoorsteen stoot namelijk minder schadelijke stoffen uit.

Hoe vaak moet ik mijn schoorsteen vegen?

Dit hangt af van hoe vaak u gebruik maakt van uw schoorsteen. Stookt u uw haard of kachel dagelijks? Dan raden wij u aan om uw schoorsteen minimaal twee keer per jaar te laten vegen. Op het moment u de schoorsteen niet dagelijks gebruikt, raden wij u aan dit minimaal één keer per jaar te doen.

Twijfelt u of u uw schoorsteen moet laten vegen? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Winschoten via 0597 201 553. Wij helpen u graag!

Wanneer moet ik de schoorsteenveger bellen?

U kunt uw schoorsteen het hele jaar door laten vegen. Aan het einde van het jaar is het vaak erg druk! Maak daarom tijdig een afspraak. Het is ook mogelijk om uw schoorsteen in de zomer te laten vegen!

Hoe stook ik op een veilige en gezonde manier?

Om op een veilige en gezonde manier te stoken, is het van belang dat u goed nadenkt over hoe u stookt. Een aantal tips om goed te stoken:

 • Een haard of kachel op gas is minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.
 • Laat uw toestel en schoorsteen installeren door een erkende installateur.
 • Laat uw schoorsteen minstens eenmaal per jaar vegen.
 • Stook alleen geschikte brandstoffen.
 • Stook niet bij mistig of windstil weer.

 

Kan de schoorsteenveger mijn schoorsteen inspecteren?

Ja, dat kunnen wij zeker! Wij maken onderscheid tussen een visuele inspectie en een camera inspectie.

Bij een visuele inspectie wordt de schoorsteen met het blote oog bekeken en beoordeeld. Door met een zaklamp vanaf de onderkant van de schoorsteen naar boven te kijken, kan in kaart gebracht worden of er sprake is roetaanslag en of dit problematisch is. 

Wanneer het niet mogelijk is om een visuele inspectie uit te voeren, kan er gekozen worden voor een camera inspectie. Dit wordt gedaan als de haard of kachel niet open is aan de onderzijde, of als de schoorsteen van boven tot onder helemaal goed bekeken moet worden.

Wilt u een schoorsteen inspectie laten uitvoeren? Bel dan gerust met Schoorsteenveger Winschoten op 0597 201 553.

Is een haard of kachel slecht voor het milieu?
Dat is afhankelijk van uw haard of kachel. Tijdens het stoken van hout of andere vaste brandstoffen komen veel stoffen vrij, zowel binnen- als buitenshuis. Deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor het milieu, voor de gezondheid; ze kunnen leiden tot overlast voor omwonenden.

Om deze negatieve effecten zo klein mogelijk te houden, raden wij u aan goed na te denken over de brandstof van uw haard of kachel. Haarden en kachels op aardgas stoten relatief weinig schadelijke stoffen uit en is dus minder schadelijk dan een haard of kachel op hout.

Hoe voorkom ik een schoorsteenbrand?

Een schoorsteenbrand is erg vervelend. De kans op een schoorsteenbrand is aanzienlijk kleiner wanneer een schoorsteen goed onderhouden wordt. Een schone schoorsteen kan niet in brand vliegen!

Toch kunt u een schoorsteenbrand niet uitsluiten. Daarom hebben wij nog een aantal tips om de kans op brand te verkleinen:

 • Laat uw schoorsteen regelmatig reinigen
 • Gebruik alleen de juiste brandstof die geschikt is voor uw haard of kachel.
 • Zorg voor voldoende ventilatie in uw schoorsteen.
 • Stook niet wanneer het windstil of mistig is.
 • Zorg altijd voor een klein laagje as in de aslade (ongeveer 3 centimeter).
 • Blijf altijd bij een brandende haard, laat het vuur nooit onbeheerd achter!

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Wij helpen u hier graag bij! Neem contact op met Schoorsteenveger Winschoten via 0597 201 553.

Kan ik zelf mijn schoorsteen vegen?

Dat is mogelijk. Echter raden we dit niet aan. Wanneer u uw schoorsteen laat vegen door een ervaren schoorsteenveger, heeft u de zekerheid dat dit gedaan wordt op de juiste manier. 

Daarnaast kunt u van onze schoorsteenvegers een veegbewijs ontvangen. Hiermee kunt u aan de verzekering tonen dat u uw schoorsteen regelmatig laat onderhouden!

Wat doe ik als er zwarte rook uit mijn schoorsteen komt?
Zwarte rook uit een schoorsteen is een effect van slecht stoken. Donkere rook betekent een onvolledig verbrandingsproces. In veel gevallen zien we dat dit komt door een slecht trekkende schoorsteen, te weinig luchttoevoer of ongeschikt brandstof.

Witte of kleurloze rook betekent veelal dat het verbrandingsproces goed verloopt.

Ben ik verzekerd bij schoorsteenbrand?

Een schoorsteen die niet wordt onderhouden of geveegd, is gevaarlijk voor de gezondheid en heeft een grotere kans op schoorsteenbrand. Daarnaast zien we regelmatig dat verzekeringsmaatschappijen deze branden niet vergoeden.

Op het moment dat u een schoorsteen niet jaarlijks laat vegen ziet de verzekering dit als achterstallig onderhoud. Wanneer er op dat moment brand ontstaat, kan het zijn dat de verzekering dit niet vergoedt.

Wilt u zeker zijn dat u verzekerd bent bij schoorsteenbrand? Neem dan gerust contact op met Schoorsteenveger Winschoten via 0597 201 553.

Wat doe ik als er een vogelnest in mijn schoorsteen zit?
Op het moment dat er een vogelnest in uw schoorsteen zit, raden wij u af zelf aan de slag te gaan met het verwijderen van het nest.

Het is verboden om een vogel te storen tijdens het broeden. Om deze reden moet er in het geval van een vogelnest goed gekeken worden of de vogel nog gebruik maakt van het nest. Dit doen wij aan de hand van een camera inspectie. Mocht de vogel het nest verlaten hebben, dan verwijderen wij het nest. Indien de vogel nog druk bezig is, dan komen wij graag op een later moment weer terug om de schoorsteen te vegen.

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Werkwijze Schoorsteenveger Winschoten

\

1.

Afspraak

Via telefoon/mail plannen we een afspraak.

\

2.

Vegen

Wij vegen uw schoorsteen/rookkanalen.

\

3.

Veilig stoken

U kunt weer veilig & verantwoord stoken.

Onze Schoorsteenvegerdiensten

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenveger

Bent u opzoek naar een schoorsteenveger in Winschoten? Neem direct contact op!

blurb-img-schoorsteenveger

Vogelnest verwijderen

Zit er een vogelnest in uw schoorsteen? Wij helpen u graag bij het verwijderen van het nest.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteenbrand

Wilt u een schoorsteenbrand voorkomen? Laat uw schoorsteen dan regelmatig reinigen.

blurb-img-schoorsteenveger

Zelf schoorsteenvegen

Wilt u zelf uw schoorsteen vegen? Neem dan een kijkje op onze pagina over schoorsteenvegen.

blurb-img-schoorsteenveger

Schoorsteeninspectie

Wilt u een schoorsteeninspectie laten uitvoeren? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Winschoten.

blurb-img-schoorsteenveger

Creosoot verwijderen

Heeft u te maken met creosoot in uw schoorsteen? Neem dan contact op met Schoorsteenveger Winschoten.

Tarieven Schoorsteenvegen Winschoten

Houtkachel

 • inclusief arbeid en btw
 • geen voorrijkosten

78,-

Pelletkachel

88,-

Rieten dak

98,-

Klanten Zeggen

Schoorsteenveger Winschoten heeft bij mij mijn open haard en schoorsteen geveegd. Goede service tegen een schappelijke prijs!

Paul

uit Winschoten

Al jaren onze vaste schoorsteenveger. Wij zijn meer dan tevreden!

Bastiaan

uit Winschoten

Vanuit mijn haard kwam er rook de woonkamer in. Op zeer korte termijn had Schoorsteenveger Winschoten nog een plekje om onze rookkanalen te inspecteren. Na een inspectie bleek dat onze schoorsteen alleen geveegd moest worden. Fijn geholpen door de vriendelijke man.

Rianne

uit Winschoten

Twee keer per jaar komt er een schoorsteenveger van Schoorsteenveger Winschoten mijn rookkanalen vegen. Elke keer goed geregeld!

Karel

uit Winschoten

Onze Partners

Wilt u veilig en verantwoord stoken?

Bel nu voor gratis advies!

Call Now Button